De 36 scootergarasjene i Detsika er så godt som innflyttingsklare. Kun porter og støyping av gulv gjenstår før Bollo hytteforening kan se frem til langt ryddigere parkeringsforhold på denne siden av hyttefeltene i Bollo.

– Blir vi kvitt 72 tilhengere på parkeringsplassen vil det ha mye å si, påpeker Erlend Lillemoen, leder i Bollo hytteforening.

– Alt ble som kjent fulltegnet kort tid etter at vi la det ut og nå er det venteliste. Straks vi har 20 som har tegnet seg på lista vil vi starte opp med et nytt bygg, sier Lillemoen.

Garasjene er delt inn i tre bygg og hver garasje inneholder to andeler. Hver garasje koster 130.000 kroner og har plass til enten fire scootere eller to scootere og to sleder. Andelene er først og fremst tiltenkt de som er medlem i Bollo hytteforening, men vedtektene er ikke klare enda forteller Lillemoen.

– Folk er som kjent ganske kreative, vil det være mulig å ta garasjene i bruk som små boliger?

– Nei, det vil ikke være mulig og det vil heller ikke være mulig å koble vogna inntil garasjen på noe vis. Dette området er satt av til scootergarasjer, og det er det garasjene skal brukes til, forsikrer foreningslederen.

– Vet du om noen har tenkt noe lignende med Jotka?

– Nei, det vet jeg ikke, men om dette blir en suksess her i Detsika, vil vi gå i gang med å oprøve å få laget et lignende anlegg også i Romsdal. Parkeringsplassen der er forferdelig. Den burde iallefall vært dobbelt så stor som den er i dag, sier Lillemoen.

Det er NC bygg som har anbudet og portene forventes å komme de nærmeste ukene. Etter at de er montert på, kan gulvene støypes. Og da er det bare å flytte inn.