Det betyr at de norske jentene ligger godt an til en finaleplass i Åpent Nordisk mesterskap allerede før siste gruppekamp mot Nederland.

LES OGSÅ: J16: Snudde til 4-3-seier mot Danmark

Lykkes med kampplanen

–  Det ble en mer kontrollert kamp enn sist. Vi lyktes veldig godt med kampplanen våres og spillerne var flinke til å gjennomføre den i store deler av kampen. Vi har gjort gode forberedelser inn mot kampen og derfor er det spesielt artig at vi lykkes med det vi har planlagt, sier J16-landslagstrener Lena Tyriberget til fotball.no etter kampen.

– Vi traff godt i starten av kampen med å sette presset høyt på Tyskland og sjokkere dem litt. Det fikk vi betalt for gjennom at vi vinner ballen høyt i banen og skaper kontringer på dem. 1-0 tidlig hjelper på det, og gir oss selvtillit, legger hun til.

Effektive

Tyriberget er svært fornøyd med den norske effektiviteten i de to første kampen.

– Det å starte begge omgangene på den måten er jo en god medisin. Scoringene kommer etter godt kontringsspill, bortsett fra 3-0 som er en ball som blir stusset gjennom fra et utspill. Vi gjør en god jobb i forsvarsjobben våres - både i det høye presset og i det lave presset. Vi er gode i kontringsspillet, og i tillegg er vi effektive. Det har vi vært i begge kampene, avslutter Tyriberget.

Norge - Tyskland 3-1 (1-0)

* Norge tar ledelsen 1-0 etter kun fire minutter. Runa Lillegård er målscorer.* Norge får en perfekt start på andreomgangen. Kun to minutter er spilt når Runa Lillegård legger på til 2-0 med sitt andre mål i kampen.* Norge øker til 3-0 mot Tyskland etter 61 minutter og nok en gang er Runa Lillegård målscorer!*Tyskland reduserer til 1-3 med fem minutter igjen å spille ved Laura Haas.

Slik startet Norge:

NORGE (4-4-1-1): Sara Nilssen Kilen - Madeleine Hille Mellemstrand, Marthine Østenstad, Kristine Karstad, Marthea Meier - Lotte Fikseth Fossem (k), Anna Jøsendal, Julie Blakstad, Eline Hegg - Anna Østrem - Runa Lillegård.