Finn Hågen Krogh kontrollerte inn en finaleplass i prologen og ble nummer tolv, 4.65 minutter bak verdenscupdebutanten og sprint-kometen Johannes Klæbu. Det var rundt åtte minusgrader i Ruka og flere av de norske løperne slet tilsynelatende med glatte ski. Martin Johnsrud Sundby prøvde seg med blanke ski og mislyktes totalt med skivalget.Tverrelvdalingen tok teten fra start i kvartfinaleheatet og hadde full kontroll på sine konkurrenter. - Her var Finn Hågen tilbake på sitt beste, sa ekspertkommentator Torgeir Bjørn.I semifinalen havnet han i heat med Anton Gafarov, Alexander Panzhinskiy og Gleb Retivykh, samt Emil Jonsson og Jovian Hediger. Krogh la seg strategisk i et godt spor fra start, før han knallet til i starten av bakken, holdt fire av konkurrentene bak seg og sikret seg finalebillett.

Finn Hågen Krogh havnet tidlig på halvdistanse og fikk etterhvert en for vanskelig jobb med å hente inn forspranget til teten. Det så han ut til å innse, og bestemte seg for å tenke på morgendagens 15-kilometer og gikk i mål fire minutter bak landslagsreserven Pål Golberg som vant verdenscupåpningen. Calle Halfvarsson og Johannes Klæbø var de to øvrige på pallen.

Svenske Stina Nilsson var raskest i damefinalen og tok gullet foran Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng på andre- og tredjeplass.