– Kan ikke se at det har vært arrangert lignende festivaler før, spesielt ikke for ungdom. Vet ikke om dette gjelder hele landet, men har i hvert fall ikke hørt om lignende konsept tidligere, sier Ulf-Terje N. Eliassen, markedsføringskonsulent ved tilflytterkontoret i Kvalsund kommune.

– Festivalen gjelder for alle i hele fylket, i aldersgruppen 13 til 22 år, sier arrangøren.

Liker byluft og fjelluft

Festivalen går fredag 9. til søndag 11.september, ved flerbrukshallen i Kvalsund.

– Vi spiller på identiteten til dagens Finnmarksungdom, som både er urbane og friluftsinteresserte. Det vil derfor være aktiviteter knyttet til friluftsliv, mens på kveldene er det konserter i konserttelt. Ungdommene sover for øvrig i telt på festivalområdet, sier Eliassen.

Utrolig mye gøy

Det arrangeres aktiviteter som fiske i elv og vann, sosialisering i lavvu, tips og triks om naturen, fluefiskekurs, skyting med jaktvåpen på bane, tips om mat av vilt, foto i naturen med mer.

- Det jobbes også med å få reinslakting og kanopadling som aktiviteter. Ellers er jo naturens lekeplass lett tilgjengelig hele døgnet, sier Eliassen.

Med på lag

Eliassen er nøye på å involverer også ungdommen i planleggingen. De har blant andre ei som heter Henriette, som har laget den flotte festivallogoen, så ungdom tas med på råd, bekrefter han.

Vi tar med at Kvalsund er en hotspot også de to helgene før Villmarksfestivalen. Først er det dansegalla og konsert helgen 26. til 28. august, og helga 2. til 4. september er det Skaidi Extreme.