Oppdatert: Politiet ønsker også kontakt med sjåfør og vitner:

- Vi har vært i kontakt med Tangens datter per telefon. Hun vil besøke legevakten slik at en diagnose kan bli stilt, sier operasjonsleder Lars Jørgen Kleven ved politiet i Vest-Finnmark. Kleven bekrefter at anmeldelse så langt ikke er levert.

Ved skolen

Det var natt til lørdag at den eldste datteren av Linda Tangen gikk alene hjem fra venninnebesøk, og ble påkjørt av en bil.

– Hun ble påkjørt ved Gakori skole, på gangstien, sier Linda Tangen, som vil ha tak i sjøføren.

Skadet foten

– Det vil jeg. Jeg vil vite hvem sjåføren er, så jeg kan legge inn en anmeldelse slik at han kan forklare seg overfor politiet, sier Linda, som lørdag var på vei hjem fra ferie i Spania. Hun ble vekket svært tidlig denne reisedagen, fordi datteren ringte henne i 04-tiden, like etter at påkjørselen hadde hendt.

– Hun var tydelig sjokkert og opprørt, og sendte meg et bilde av den høyre foten sin. Den var hoven og hadde merker etter sammenstøtet, sier Tangen, som skal vurdere om legebesøk må til straks hun er hjemme i Alta.

Blå bil

Selv om det hele hendte fort, så fikk datteren med seg mye like før det smalt, kan moren fortelle.

– Det var en blå bil, og den kom kjørende i høy fart, på selve gangbanen fra innerst i Gakoriveien. Det var en ung sjåfør med caps, og min datter sier han hadde med seg to jenter, etter det hun rakk å se i alle fall.

Ta kontakt

Nå håper Linda at noen kan hjelpe dem med å få rede på navnet til sjåføren, og få ryddet opp i det hele på en god måte.

– Sjåføren måtte bremse kraftig da han oppdaget min datter, men etterpå kjørte han bare videre.

– Aller helst vil jeg at sjåføren selv tar kontakt, eller en av jentene som var med i bilen, sier Linda Tangen.