Alta If tok søndag i mot nedrykkstruende Ørn Horten hjemme i Finnmarkshallen. Bortelaget lå før kampen på plassen over nedrykksplass, og må kjempe med nebb og klør for samtlige poeng. Alta IF på 6. plass hadde ingen muligheter til å avansere på tabellen, men både Gjøvik Lyn og Nybergsund lukter på 6. plassen Alta IF innehar.

Rune Repvik gjorde kun en endring fra laget som slo Lørenskog forrige helg. Jon Andreas Eira erstattet Felix Jacobsen på midtbanen.

Alta IF åpnet kampen friskt, og allerede etter 14. minutter scoret Sega Ngom Altas ledermål, etter at han ble spilt fri i bakrom. Han gjorde ingen feil alene med keeper og banket ballen utagbart i mål. Etter 38. spilte minutter doblet Magnus Nikolaisen ledelsen, med sitt 18. mål for sesongen.

Mot slutten av andre omgang fikk Alta IF et straffespark. Debutant Frank Ailo Anti Tangen som var kommet inn på banen bare minuttene tidligere fikk lov til å ta straffen av den faste straffetageren Håvard Nome. Unggutten som kommer fra Karasjok gjorde ingen feil fra 11-meteren, og scoret dermed i sin første seniorkamp for Alta IF - kun 16 år gammel.

Kampfakta:

Oddsenligaen avd.

Finnmarkshallen

Alta IF - Ørn Horten 3-0 (2-0)1-0 Sega Ngom (14)2-0 Magnus Nikolaisen (38)3-0 Frank Ailo Anti Tangen (90)

Dommer: Sander M Bråten Johannessen (Lysekloster IL)Gule kort:

Tilskuere: 267

Alta IFs XI:Maris Eltermanis - Martin Norbye, Mats Frede Hansen, Andreas Markussen, Øyvind Veseth Olsen - Mathias Abelsen, Håvard Nome - Magnus Nikolaisen (Frank Ailo Anti Tangen fra 87.), Jon Andreas Eira (Dag Andreas Balto fra 70.), Erlend Pedersen (Felix Jacobsen fra 62.) - Sega Ngom

Benken: Kjetil Thomassen, Felix Jacobsen, Dag Andreas Balto, Henry Oguti, Mathias Pedersen, Frank Ailo Anti Tangen og Vebjørn Skorpen.